Skip to content Skip to footer
VAD VI GÖR

Urval, produktion och förvaltning
av framtidens bostadskvarter med kärlek
och uppmärksamhet till detaljerna.

Med över 20 års erfarenhet av att utveckla och producera ekologiskt och socialt hållbara bostäder har vi skapat ett byggsystem med pålitliga lösningar som grund, sedan varieras gestaltningen utifrån platsens behov och förutsättningar. Det blir hållbart med hög kvalitet och spännande bostäder.

Vi bygger ett steg bak och två steg framåt.

Vi utvecklar, bygger och förvaltar våra bostäder för det långa loppet. Då krävs det att man tar ett steg tillbaka och ser hela bilden. Tillsammans med vårt byggsystem kan vi redan från de tidigaste behoven i processen presentera våra ambitioner för hållbart byggande. Det ger en tydlig och trygg grund att lyhört arbeta från och anpassa utifrån platsen och kundens önskemål.

Med vårt trygga byggsystem som grund så är det enkelt att förädla en bit mark till ett hem. Men vi vill mer än så, vi vill att dom som bor och arbetar där skall få bästa möjliga livskvalitet för många år framöver, då handlar det inte bara om att vara lyhörd och addera trender och kundens önskemål utan även vara en tydlig ledare som tar ansvar för detaljer från urval till förvaltning. Det är lätt att lägga kärlek på detaljer när man själv ser helheten och långsiktigt skall förvalta det färdiga resultatet. Det vinner alla på. Idag, imorgon och många år framöver.

Nordiska Bostad drivs av Svante Jernberg, Lars Gärde och Rikard Hansson. Genom lång erfarenhet från exploatering till förvaltning med och innovativ bostadsproduktion skapar vi ett samarbete som effektivt och kvalitativt utvecklar branschen i hela värdekedjan.

Diabilden Kvarter B i Bandhagen
Drabanten i Upplands Väsby

Rikard Hansson är grundare och ägare till bl.a. Hanssons Hus som genom sitt koncernbolag H2 Entreprenad större bostadsprojekt, vårdboenden och lokalanpassningar runtom i Sverige. En ung uppstickare vars affärsmodell gett starkt resultat och ett stabilt företag. Produktionen omfattar ungefär 1500 enheter och omsätter ca. 1,5 miljarder.

Svante Jernberg och Lars Gärde har tidigare startat
upp företag som ByggVesta och Sveafastigheter där man har färdigställt cirka 4000 bostäder i ”hållbarhetsinriktade stadsdelar” som Hammarby Sjöstad, Norra  Djurgårdsstaden, Västra Hamnen i Malmö, Naturbana Nacka, Öster Mälarstrand i Västerås, Rosendal i Uppsala m.fl.

Neptun i Öster Mälarstrand, Västerås
VAD VI GÖR

Urval, produktion och förvaltning av framtidens bostadskvarter med kärlek och uppmärksamhet till detaljerna.

Rikard Hansson

Delägare